14:03
Сучасні Андріївські вечорниці!
Традиції народу — це велике диво, Яке струмить з глибин у майбуття. Їх знаючи, народ іде щасливо І впевнено у непросте життя. В традиціях живе душа народу, Великий зміст закладений у них.
Виховна година "Сучасні Андріївські вечорниці", відбулася у 8-му класі 13 грудня 2021 року (фото).
Є у нашого народу чудова традиція – святкувати вечорниці. Віддаючи шану минувшині, беручи все найкраще у наше сьогодення, ми на вечорницях відроджуємо те найдорожче, що є в народі – його пісню, мову, історію, звичаї.
У вечір на Андрія у Скибинському ЗЗСО І-ІІІ ст. відбулись сучасні Андріївські вечорниці. Для цього восьмикласники – хлопці та дівчата одягнули традиційні національні вишиванки. Упродовж заходу лунали жарти, сміх, звучала українська пісня. Інтриги святу додали ворожіння. Щоб дізнатись, котра з них першою вийде заміж, переставляли чоботи до порогу і чий перший вийшов за поріг, та і перша вийде заміж. В якусь мить до дівчат, які гадали попросились хлопці. Дівчата їх пригощали варениками, пирогами та смачною калитою.
Весело пройшло традиційне дійство свята – кусання калити, яку прив’язану до палиці хлопці намагались відкусити по шматочку підстрибуючи по-черзі, що викликало безмежні емоції у всіх присутніх. Всі відчули справжню атмосферу українського життя та особливості цього свята. Разом поринули в загадкову атмосферу вечорниць. Одне – знати про досвітки з розповідей бабусь, а зовсім інше – особисто відчути красу давніх обрядів.
Переглядів: 113 | Додав: lomachinskaip | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar