16:44
Пересаджування кімнатних рослин
Весна – пора пересадки кімнатних рослин. Ось і учні 5-го класу разом із класним керівником 22 березня 2019 року пересаджували кімнатні рослини: насипали свіжий грунт у горщики та саджали кімнатні рослини, які діти принесли з собою в свій клас.

Корисна інформація
Поетапний процес пересадки:
1. Готуємо горщик. Попередній горщик рослини промийте теплою водою, очистіть стінки щіткою. Новий з вечора замочіть у воді.
2. Закрийте дренажний отвір. Для цього покладіть на дно горщика черепки, шматочки битої цегли або шар дрібного керамзиту (цей матеріал вбирає надлишки вологи, не дозволяючи кореневій системі гнити).
3. Вийміть рослину, перевернувши горщик і злегка постукавши його краями об стіл.
4. Видаліть старі черепки і обріжте по краях згниле або висохле коріння (на відміну від живих, білих коренів, вони, як правило, мають жовтуватий відтінок).
5. Насипте в горщик шар нової землі і поставте на нього грудку з рослиною. Засипте простір між стінками горщика і грудкою новою землею. Ущільніть землю долонями, так аби рівень нової землі зрівнявся із основою рослини. Щоб земля осіла, знову стукаємо горщиком по столу. У разі необхідності можна підсипати землі.
6. Поставте горщик на підставку або блюдце і щедро полийте. Тепер рослині необхідна тижнева тінь. Після цього вазон можна повернути на попереднє місце.
Для пересадки обирайте горщик, який трохи ширший за старий, оскільки пересадка в горщик, який набагато більший за розмірами колишнього, спричинить уповільнення росту рослини. Не забувайте також про те, що кожній рослині потрібно грунт з придатним саме для неї складом. Тому уважно вивчайте особливості ваших кімнатних рослин. Крім того, не намагайтеся за один раз вирішити дві проблеми: і пересадити рослину, і обрізати її. Рослина жива, їй буде важко впоратися з двома травмами водночас, і ви ризикуєте її втратити.
(джерело http://opogode.ua/ua/article/2014-03-28-koli-pieriesadzhuvati-kimnatni-roslini)
Нехай ваші вазони будуть здорові та красиві!
Переглядів: 245 | Додав: lomachinskaip | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar